Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Vesna tekstilna industrija d.o.o. je nasljednica tvrtke koja je započela s radom još daleke 1958. godine. Društvenim promjenama u Republici Hrvatskoj i postupcima pretvorbe Tvrtka 1993. godine postaje dioničko društvo, a daljnjom reorganizacijom 2006. godine registrira se u Trgovačkom sudu u Bjelovaru kao društvo s ograničenom odgovornošću. Poduzeće tako posluje do 2012 godine kada proizvodnju preuzima novo poduzeće Vesna tekstilna industrija d.o.o.

Najveće prednosti poduzeća su tradicija i iskustvo dugogodišnjeg poslovanja te standardna kvaliteta izrade trikotažnih i pamučnih artikala. Trenutni fokus tvrtke je lohn posao. Temelji lohn posla, su suradnja i kooperativnost s kupcima, odnosno prilagodljivost zahtjevima kupaca po pitanju kvalitete izrade te izvršenje terminskih planova u zadanim rokovima, kao i dugogodišnja uspješna suradnja sa tvrtkama iz Europske unije.

Asortiman

Proizvodna djelatnost tvrtke je proizvodnja pletenih i kukičanih proizvoda. Tvrtka izrađuje trikotažni asortiman kao vlastiti proizvod i u lonhu. Proizvodni program čine: puloveri, veste, tunike, bluze, dolčevite, prsluci, suknje. Osim trikotažnih pletenina, tvrtka se bavi konfekcioniranjem odjeće od pamučnih tkanina.

Proizvodni proces uključuje sljedeće operacije: krojenje, šivanje, dorada (peglanje ili izrada tiska ili štika tj. stavljanje amblema ili slike po zahtjevu kupca), kontrola (provodi se u svim fazama tijekom izrade s naglaskom na završni pregled koji konstatira da li je sve napravljeno po narudžbi kupca), pakiranje i isporuka kupcu.

Peglaona:

- parna pegla sa pokretnom trakom

- stol za naparivanje

- elektroparne pegle za peglanje gotovih proizvoda

Peglaona se snadbjeva parom do 180C°˙

Krojačnica:

- tračna pila (banzek) za iskrojavanje krojnih slika (naslaga)

- ubodni nož (štosmeser) za fino iskrojavanje naslaga

- krojački stol dužine 14m

Šivaona:

Popis strojeva:

– Endlerice (overlock)
– Šteperice (štepštih)
– Iberdek (rubilice- rolirke) 2-igle, 3-igle 3.2, 4.8, 6.4mm sa mogučnošću gornjeg prekriva
– Rupičarke klasične,sa forpasom, okaste
– Dugmičarke sa mogučnošču 2-4 rupice i križastog šivanja
– Flatlok 6,4mm 4-igle
– Krošeta
– Blindštih
– Blindstich rigličarka
– Stroj za rezanje traka (paspula)
– Ketlerice finoće 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 14, 16.
– Stroj za bočni šav / lančani ubod / OVI
– Cik-cak šteperice (štepštih)
– Višeigleni stroj (12 igli)
– Rigličarka
– Dvoiglena šteperica, razmak igala 4,8 i 6mm
– Stroj imitacija ketlanja

Mi smo trikotažno-konfekcijska firma sa dugom tradicijom od 1958.godine. Proizvodimo i konfekcioniramo robu pletenu na ravno- i kružnopletačim strojevima.